četrtek 28 september 2023
asdf

NOVICE

ZDRAVSTVENA OSKRBA NA PLANINI

Dolžni smo nekaj pojasnil in aktivnosti, ki jih je izvršila KS Planina, glede nadomeščanja zdravnika v zdravstvenem domu Planina pri Sevnici.

Dosedanje aktivnosti:

-Lansko leto je občinski svetnik Marko Vouk na občinski seji naslovil vprašanje na omenjeno problematiko.

-Anton Špan občinski svetnik je 6.1.2020 poslal pisno vprašanje vodstvu zdravstvenega doma Šentjur (Odgovor si lahko preberete TUKAJ).

-Predsednik KS Planina je opravil več razgovorov z vodstvom občine in zdravstvenega doma.

-Posredovali smo vprašanje in skrb krajanov, ki je bilo preko FB naslovljeno na Krajevno skupnost Planina (odgovor vodstva zdravstvenega doma - beri spodaj)

-KS Planina si bo še naprej prizadevala za čim boljšo zdravstveno oskrbo v domačem kraju, seveda vse v danih možnostih.

V februarju, ko se pričakuje še več virusnih obolenj bo zdravnik prisoten tudi ob četrtkih (konkretneje 13.2., 20.2., 27.2)

 

(odgovor vodstva ZD 29.1.2020)

Spoštovani!

Na razpis za zdravnika v ZP Planina se nihče ni prijavil. 24.1.2020 smo razpis ponovili, za zdravnika iz Slovenije, EU in področja EGP.

Dr. Novakovska Prezelj Anna je nosilka dejavnosti v DSO v obsegu  0,54 programa in je 4 krat tedensko v DSO. Prav tako pa mora sodelovati tudi v izvajanju nujne medicinske pomoči. 1 krat tedensko bo delala na Planini.

Dr. Kos Nastja dela v ambulanti ZP Planina 1 krat tedensko, prav tako sodeluje v izvajanju NMP, in je ena od treh nosilk antikoagulantne dejavnosti v ZD Šentjur in ne želi delati izključno v ZP Planina.

Vsem prebivalcem Planine in okolice zagotavljamo zdravniško oskrbo, kadarkoli jo potrebujejo.

Trenutno nadomeščanje je največ kar lahko v dani situaciji organiziramo in upamo, da med ostalimi zdravniki ne bo nenačrtovanih odsotnosti.

Vsak zdravnik v ZD Šentjur ima svoje opredeljene paciente, svoje delo in naloge. Vedno organiziramo nadomeščanje odsotnega zdravnika, po svojih najboljših močeh. Občasno delo že skoraj presega naše moči, predvsem zdaj v dnevih številnih vročinskih stanjin prehladnih obolenj. A se nobeden ne pritožuje.  Nobeden zdravnik pa se ne strinja, da bi bil »prestavljen« na delo v ZP Planina .

Nikoli ni bilo govora o zaprtju zdravstvene postaje Planina.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

JZ Zdravstveni dom Šentjur

Cesta Leona Dobrotinška 3 b

3230 Šentjur

Melita Tasić Ilić, dr. med, spec. splošne med.

Defibrilatorji v Občini Šentjur

Turistični portal Občine Šentjur

GIS Občine Šentjur

Občinko glasilo Utrip